Jeugdorkest

Zodra onze muzikanten over een basis beheersing van het instrument beschikken wordt een aanvang gemaakt met het samenspelen. Dit gebeurt in het jeugdorkest. Het jeugdorkest is een jong onderdeel binnen de fanfare. Het is opgericht omdat er behoefte was nog vroeger te beginnen met samenspelen dan mogelijk was met het studieorkest. Bij het jeugdorkest zitten maar enkele verschillende stemmen, en met name het zwaardere werk (bassen, tubas/baritons) zullen ontbreken. Alle leerlingen kunnen nadat zij de basistechniek van het instrument onder de knie hebben, bij het jeugdorkest. Hiervoor is geen diploma nodig.

Geschiedenis
Het jeugdorkest van fanfare Aurora werd opgericht in februari 2003 onder leiding van Jeroen Kocken en bestaat nu uit een vijftiental muzikanten. Dirigent van het jeugdorkest is nu Fred van Toor. Fred speelt zelf al heel wat jaren bugel, en voorheen trompet, in het Fanfare Orkest.

Repetitie
Het jeugdorkest van fanfare Aurora repeteert elke vrijdagavond van 18:00 tot 19:00 uur. Kom gerust eens vrijblijvend binnenwandelen om te kijken en te luisteren naar deze enthousiaste jeugdleden.