Malletband

Malletband Aurora is een onderdeel van fanfare Aurora opgericht in 1906 te Heesch. Eind negentiger jaren heeft het toenmalige lyrakorps een grote verandering ondergaan door verder te gaan als malletband. De dirigent Patrick van den Heuvel staat sinds 2014 voor deze slagwerkgroep. De groep bestaat uit 16 enthousiaste leden. Ze zijn een ambitieuze groep die zich graag op diverse manieren presenteert aan het publiek. Zo hebben zij zich in 2015 en 2018 gepresenteerd met een avondvullende theatershow in “Aurora Ontmoet” met als gast van Cesar Zuiderwijk drummer van de Golden Earing, en de Volkband Pater Moeskroen.

De Malletband komt uit in de 2e divisie van de KNMO voorheen de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen en gaat in 2021 weer deelnemen aan het bondsconcours.

Dirigent

Patrick van den Heuvel is geboren op 11 maart 1972 te Rosmalen. In 2001 is hij getrouwd met Linda en woont nu samen met haar en hun twee kinderen Noud en Brechtje in Berlicum. Patrick is een van de gelukkige mensen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Na zijn middelbare school en MTuS opleiding moest hij in 1993 als een van de laatste lichtingen zijn militaire dienstplicht gaan vervullen.

Dit heeft hij gedaan bij de Genie Kapel in Vught, vanaf 1995 is het een BBT beroeps fanfareorkest geworden (Beroeps Bepaalde Tijd) waarvan hij deel heeft mogen uit maken tot juli 2005, met als functie Orkestslagwerker/Tamboerchauffeur.

In die periode heeft Patrick ook zijn conservatoriumopleiding gevolgd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Met als studierichtingen Geïmproviseerd muziek (2000 afgesloten) en Klassiek slagwerk UM (2002 afgesloten). Met directielessen/gastdirecties van onder andere Jo Zinzen en Henk Smit in samenwerking met Nationaal Jeugd Slagwerk Ensemble.

Op dit moment zijn Patrick zijn werkzaamheden:

  • Slagwerkdocent en mede eigenaar van slagwerkschool Rhythm Impact in Berlicum;
  • Examen coördinator en examinator HaFaBra slagwerkexamens bij Rhythm Impact;
  • Jurylid solistenconcoursen;
  • Introductie cursussen muziek onderwijs basisscholen;
  • Slagwerkworkshop voor bedrijven, scholen en particulieren;
  • Dirigent van vier slagwerk-ensembles waarvan vanaf 2014 de Jeugd- en Malletband van fanfare Aurora uit Heesch er één van is.

Repetitie
De Malletband repeteert iedere maandagavond van 19.45u – 22.00u in het repetitielokaal in Heesch.