Fanfareorkest

Fanfare Aurora kent sinds haar oprichting in 1906 een fanfareorkest. Het huidige orkest bestaat uit ongeveer 65 personen en maakt met veel ambitie en plezier muziek met elkaar. Sinds 1998 komt het orkest uit in de 1ste divisie voor blaasorkesten. Het fanfareorkest neemt deel aan bondsconcoursen. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de werken die op de concoursen sinds 1998 zijn gespeeld met de daarbij behaalde resultaten.

Het fanfareorkest focust zich echter niet alleen op de concerten waar een wedstrijdelement in zit. Het orkest speelt ook met veel enthousiasme wat lichtere concerten, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Enkele voorbeelden hiervan uit de afgelopen vijf jaar zijn:

  • Aurora Ontmoet: groots opgezet concert, waarbij het fanfareorkest voor een breed publiek een uitgebreid repertoire uitvoert, in combinatie met verschillende muzikale gasten.
  • Carnavalsconcert: eens per drie jaar in samenwerking met Stichting Carnavalsviering Heesch, een combinatie van Carnaval, licht klassiek en popmuziek.
  • Eindeseizoensconcert: i.s.m. de andere geledingen van Aurora, met een focus op het enthousiasmeren van de jeugd.
  • Kerstconcert: sfeervol concert in de Petrus-Emmaus kerk in Heesch.
  • Musique Culinaire: een avond met topkoks, optredens van orkest en diverse ensembles van Fanfare Aurora tijdens een uitgebreid diner.

Recente historie Fanfareorkest op bondsconcoursen
1998
March from ‘Tannhäuser’ (R. Wagner)
Ocassion (E. Gregson)
Der Dämon (P. Hüber)
Resultaat: 312 punten (oude telling)
+ promotie naar superieure afdeling (huidige 1ste divisie)

2003
A Choral for a Solemn Occasion (M. van Delft)
Tallis Variations (P. Sparke, arr. H. Pastoor)
Abysses (F. Cesarini)
Resultaat: 87,76 punten

2007
Irresistible (W. Rimmer)
Egmont (B. Appermont)
Concertino for Alto Saxophone and Band (J. Bilik)
Noche de Abril (M. Remmers)
Resultaat: 87,33 punten

2011
Bellum et Pax (S. Roels)
Concertino for Euphonium and Band (M. Pütz)
Swedish Folk Song (P. Graham)
New Life (M. Hamers)
Resultaat: 86,60 punten

2015
Prelude for Iven (R. Goorhuis)
Ostinati (J. van der Roost)
The Legend of the Flying Dutchman (M. Ellerby)
Resultaat: 87,08 punten

2019
March (Derek Broadbent / arr. Jos Stoffels)
Galea et Bellum (Jan de Haan)
Aurora (Eric Swiggers)
Resultaat: 92,08 punten

Dirigent
Geert Jacobs werd in 1961 in Oirlo geboren en woont sinds 1987 in Leunen. Op 11-jarige leeftijd ging hij bij Fanfare “Ons Genoegen” uit Oirlo muziek maken, eerst op bugel en later op hoorn. Na het behalen van zijn vwo-diploma ging hij naar het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier studeerde hij hoorn bij Herman Jeurissen en HaFa-directie bij J.P. Laro en slaagde in 1985 voor zijn Bachelor HaFa-directie. Daarna behaalde hij in 1986 zijn Bachelor Hoorn en in 1988 zijn Master HaFa-directie. Dit laatste werd behaald met de Johan Willem Friso Kapel te Assen.

Na zijn studie volgde hij directielessen bij Pierre Kuijpers, tevens nam hij deel aan de verschillende dirigenten cursussen en masterclasses o.l.v Jan Cober, Sef Pijpers en Norbert Nozy. Op 20-jarige leeftijd dirigeerde hij z’n eerste muziekkorps en heeft sindsdien met zijn orkesten vele prijzen en kampioenschappen behaald.

Eind 2015 is Geert Jacobs als dirigent begonnen bij Fanfare Aurora. Daarnaast staan er nog enkele andere orkesten onder zijn leiding. Naast zijn orkesten is Geert ook zelfstandig docent koperblaasinstrumenten en treedt hij vaker op als gastdirigent en jurylid bij solistenconcoursen.

Repetitie
Het Fanfareorkest repeteert iedere donderdagavond van 19.30u – 22.00u in het repetitielokaal in Heesch.