Fred Gnade uit Heesch benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

HEESCH – De heer F.J. Gnade ontving gistenenavond, uit handen van burgemeester Marieke Moorman, de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen van Fanfare Aurora in de repetitiezaal aan t’ Dorp 38.

Vanaf 1976 tot heden zet de heer Gnade zich belangeloos in voor Fanfare Aurora in Heesch. Vanaf 1976 was en is de heer Gnade verantwoordelijk voor de inrichting en het opbouwen van podiums en verrichtte diverse logistieke werkzaamheden. Verder was hij materiaalbeheerder en organisator van diverse optredens. Daarnaast zette hij zich in voor het dans- en amusementsorkest en verrichtte hij diverse hand- en spandiensten. Van 1978 tot 2017 was de heer Gnade tevens bestuurslid. En van 1983 tot 1998 was hij lid van het Oranjecomité Heesch/Bernheze en vertegenwoordigde daar de Fanfare en zette zich in voor allerlei festiviteiten.

Menigeen de heer Gnade ook herkennen als de dirigent van verschillende buitenoptredens van de Fanfare. Denk aan Koninginnedag en later Koningsdag, het inhalen van Sinterklaas, de rondwandeling van de vriendenkring en serenades bij bruiloften en jubilea. In 2017 werd de heer Gnade vanwege zijn verdiensten voor de vereniging, al benoemd tot erebestuurslid van Aurora.