Profielschets dirigent opleidingsorkest Aurora Con Brio

Fanfare Aurora is een muziekvereniging uit Heesch, opgericht in 1906. Wij zijn een ambitieuze vereniging bestaande uit zeven geledingen: fanfareorkest, opleidingsorkest Con Brio, jeugdorkest, malletband, jeugdmalletband, hofkapel en jeugdhofkapel. Er is veel aandacht voor jeugd en opleiding, met als doel een continue groei en aanwas van nieuwe muzikanten. Naast het serieuze en ambitieuze aspect, is ook het sociale karakter van de vereniging een belangrijk kenmerk van Fanfare Aurora.


Het opleidingsorkest Aurora Con Brio is binnen Aurora te zien als het vervolg op het jeugdorkest en een voorbereiding op het fanfareorkest (1e divisie). Aurora Con Brio heeft een eigen identiteit en speelt diverse uitdagende concerten per jaar.


Algemeen profiel
– Je bent in het bezit van diploma HaFa directie (of op korte termijn afgerond), of hebt
aantoonbare ervaring.
– Je hebt goede repertoirekennis die aansluit bij een opleidingsorkest.
– Je hebt goede sociale, communicatieve en didactische vaardigheden.
– Je bent beschikbaar op vrijdagavonden (repetitietijd: 19.00-20.45)


Specifieke vaardigheden
Naast het hierboven geschetste algemene profiel, hebben we vier vaardigheden beschreven om richting te geven aan het type dirigent waar wij specifiek naar op zoek zijn. Deze zijn hieronder beschreven en kort toegelicht.

  1. Opleiden en coachen: je bent in staat om leden te motiveren, inspireren en te ontwikkelen, met
    als primaire doel hen door te laten stromen naar het fanfareorkest.
  2. Balans tussen ontspanning en ambitie: je zorgt er voor dat plezier in het samen muziek maken
    leidt tot muzikale ontwikkeling.
  3. Betrokkenheid: je bent betrokken bij de vereniging en hebt oog voor de cultuur van Aurora.
  4. Leiderschap: naar het orkest, de individuele leden, het bestuur, maar ook naar externe relaties.

Sollicitatieprocedure
Als je geïnteresseerd bent kun je een mail sturen naar vacature.conbrio@fanfare-aurora.nl met je motivatie en cv, ook voor vragen kun je bij dit mailadres terecht. Uit de ingezonden brieven worden kandidaten geselecteerd voor een sollicitatiegesprek, waarna een bezoek aan je huidige orkest en proefdirectie tot de mogelijkheden behoren.