Spetterend dubbelconcert van twee topfanfares

HEESCH –  Fanfare Aurora uit Heesch geeft in samenwerking met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO), een van de grote jeugdorkesten van Nederland, op zondagochtend 19 juni 2022 een bijzonder dubbelconcert in de Rabo Zaal van Theater De Lievekamp in Oss. Het programma belooft ontzettend divers te worden: Van Griekse feestdansen tot een compositie gebaseerd op een schilderij van Kandinsky en van een arrangement van een eigen lid van Fanfare Aurora tot muziek van Coldplay. Dit is hét recept voor een heerlijke vaderdagochtend.

Nadat het culturele leven door Corona een tijdje op een laag pitje heeft gestaan, heeft Fanfare Aurora niet stilgezeten. Ze is meteen weer volop gaan repeteren en dat heeft geresulteerd in een uitdagend en aantrekkelijk concertprogramma. Voor dit concert is het hen gelukt om het NJFO te strikken voor een dubbelconcert.  Het NJFO is naast het Nationaal Jeugd Orkest en het Jeugd Orkest Nederland één van de grote semi-professionele jeugdorkesten in Nederland. Dit fanfareorkest wordt door velen beschouwd als het beste in zijn soort. Het orkest bestaat uit de meest getalenteerde en enthousiaste jonge muzikanten uit Nederland. Er bestaat een hechte band tussen Brabant en het NJFO: vele jonge Brabantse muzikanten zijn in de kweekvijver van het NJFO tot bloei gekomen. Ook enkele leden van Fanfare Aurora hebben bij het NJFO ervaring opgedaan.

Fanfare Aurora zal onder meer het werk ‘Rubicon’ van Bert Appermont ten gehore brengen. Het concertwerk beeldt (de aanloop en nasleep van) de strijd uit die Ceasar tegen Pompeius heeft gevoerd bij het Griekse Pharsalus. Bijzonder aan dit werk is dat het orkest wordt bijgestaan door de Belgische sopraan Morann De Langhe. Dat componist Appermont ook nog hele andere klanken uit een fanfareorkest kan toveren zal deze ochtend blijken uit een te horen medley van Coldplay. Verder zal Fanfare Aurora ook het prachtig gedragen werk ‘Guardian of My Soul’ spelen, en wel in een arrangement van Jeroen Kocken, een muzikant uit eigen gelederen.

Het NJFO belooft ook een aantal spetterende werken op de lessenaar te gaan leggen, waarbij we op voorhand met overtuiging kunnen zeggen dat elke muziekliefhebber zal watertanden van het niveau waarop zij muziek maken. En ook zij schuwen niet om zowel origineel fanfarerepertoire als lichtere muziek te laten horen.

Zo op vaderdag biedt dit concert voor elke zoon en dochter een uitgelezen mogelijkheid om vader muzikaal te verrassen. Neem hem mee, maak er een gezinsuitje van en dompel je onder in fantastische muziek, uitgevoerd door twee uitstekende fanfareorkesten!

Concert Fanfare Aurora en NJFO – Zondag 19 juni 2022 – Rabo Zaal van Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14 in Oss – Aanvang 11.00 uur – Entree: € 10,00 – Kaarten te koop via de website van Theater De Lievekamp.

Meer informatie en tickets: https://www.lievekamp.nl/programma/ism-nationaal-jeugd-fanfare-orkest-concert-aurora-heesch-19-jun-11-00/