Bernheze solistenconcours

HEESCH – afgelopen zondag 27 maart, vond na lange tijd van afwezigheid het Bernheze solistenconcours plaats in het verenigingsgebouw van Fanfare Aurora. Een fantastische ochtend met een afwisselend programma waarbij prachtige muziek centraal stond.

Het Bernheze solistenconcours was deze keer anders opgezet dan voorgaande keren. Waar er normaliter een professionale jury de beoordeling op zich neemt, bestond de jury tijdens deze editie uit afgevaardigden van de verschillende kernen in Bernheze (Heeswijk, Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch en Heesch). Aan deze juryleden: Frank Geenen, Jan Timmers, Katja Brooijmans, Marko Konings en Fred van Toor, de taak om de in totaal 11 deelnemers met verschillende niveaus onafhankelijk van elkaar te beoordelen.

Tijdens de drukbezochte ochtend in het repetitiegebouw van Fanfare Aurora was er een afwisselend programma te horen met zowel slagwerk als blaasinstrumenten. Er waren individuele optredens, duo’s en groepjes te horen. Na alle optredens was het tijd voor de prijsuitreiking. De punten lagen dicht bij elkaar maar de eerste prijs is uitgereikt aan Emma van Breda van Fanfare Aurora. Emma bracht het muziekstuk “Improvisation nr 3” ten gehore op Saxofoon.

Zoals gebruikelijk was er ook een 2e en een 3e plaats te vergeven:  

  • Er was een gedeelde 3de plaats voor Mallet select Servaes van muziekvereniging Servaes uit Dinther en duo Sam Mezenberg en Seppe Kok van fanfare Sint Lambertus Nistelrode
  • De 2de plaats ging naar Ties van Driel van fanfare Sint Willibrord

Uiteraard ging er geen een deelnemer met lege handen naar huis. Alle deelnemers hebben een mooie oorkonde ter herrinering mee naar huis gekregen. We willen iedereen feliciteren met zijn/haar prachtige optreden en hopen jullie weer te zien tijdens de volgende editie van het Bernheze solistenconcour.