Epische slagwerkstrijd in Aurora ontmoet: ‘Sounds of Drums – the battle!

HEESCH – De Malletband van Fanfare Aurora uit Heesch en de slagwerkgroep van Harmonie St. Caecilia Lieshout/Mariahout presenteren met trots hun nieuwe theatershow ‘Sounds of Drums – the battle!’, een show die je van begint tot eind op het puntje van je stoel zal houden.

Ook dit jaar is het weer tijd voor een editie van Aurora Ontmoet. Ieder jaar wordt deze concertreeks georganiseerd door een van onze geledingen en dit jaar is het de beurt aan de Malletband van Aurora! Na de succesvolle eerdere edities waarin Pater Moeskroen in 2018 en Cesar Zuiderwijk in 2015 werd ontmoet, slaan de slagwerkers van Aurora deze keer de handen in een met de slagwerkgroep van Harmonie St. Caecilia. Samen gaan ze de strijd aan met elkaar én tegen elkaar, vechten ze met draken en het leger en gaan ze ‘the battle’ aan met nog veel meer! De avond werkt toe naar een climax, waarbij de show wordt afgesloten met een combinatie van slagwerk die je nooit eerder zag.

Tijdens deze unieke samenwerking wordt er één super-ensemble gevormd, waarbij meer dan 30 slagwerkers het podium zullen delen. Dit opent deuren naar unieke acts en bijzondere muziek. Een ervaring die je absoluut niet wilt missen!

Laat je betoveren door de magie van slagwerk en ga samen ‘the battle’ aan tijdens de show op 30 november in het Dorpshuis in Lieshout óf 14 december in Theater de Pas in Heesch. Meer informatie en de ticketverkoop voor de show op 14 december vind je via www.de-pas.nl/kaartverkoop en voor de show op 30 november via www.harmonielieshout.nl.

Profielschets dirigent opleidingsorkest Aurora Con Brio

Fanfare Aurora is een muziekvereniging uit Heesch, opgericht in 1906. Wij zijn een ambitieuze vereniging bestaande uit zeven geledingen: fanfareorkest, opleidingsorkest Con Brio, jeugdorkest, malletband, jeugdmalletband, hofkapel en jeugdhofkapel. Er is veel aandacht voor jeugd en opleiding, met als doel een continue groei en aanwas van nieuwe muzikanten. Naast het serieuze en ambitieuze aspect, is ook het sociale karakter van de vereniging een belangrijk kenmerk van Fanfare Aurora.


Het opleidingsorkest Aurora Con Brio is binnen Aurora te zien als het vervolg op het jeugdorkest en een voorbereiding op het fanfareorkest (1e divisie). Aurora Con Brio heeft een eigen identiteit en speelt diverse uitdagende concerten per jaar.


Algemeen profiel
– Je bent in het bezit van diploma HaFa directie (of op korte termijn afgerond), of hebt
aantoonbare ervaring.
– Je hebt goede repertoirekennis die aansluit bij een opleidingsorkest.
– Je hebt goede sociale, communicatieve en didactische vaardigheden.
– Je bent beschikbaar op vrijdagavonden (repetitietijd: 19.00-20.45)


Specifieke vaardigheden
Naast het hierboven geschetste algemene profiel, hebben we vier vaardigheden beschreven om richting te geven aan het type dirigent waar wij specifiek naar op zoek zijn. Deze zijn hieronder beschreven en kort toegelicht.

  1. Opleiden en coachen: je bent in staat om leden te motiveren, inspireren en te ontwikkelen, met
    als primaire doel hen door te laten stromen naar het fanfareorkest.
  2. Balans tussen ontspanning en ambitie: je zorgt er voor dat plezier in het samen muziek maken
    leidt tot muzikale ontwikkeling.
  3. Betrokkenheid: je bent betrokken bij de vereniging en hebt oog voor de cultuur van Aurora.
  4. Leiderschap: naar het orkest, de individuele leden, het bestuur, maar ook naar externe relaties.

Sollicitatieprocedure
Als je geïnteresseerd bent kun je een mail sturen naar vacature.conbrio@fanfare-aurora.nl met je motivatie en cv, ook voor vragen kun je bij dit mailadres terecht. Uit de ingezonden brieven worden kandidaten geselecteerd voor een sollicitatiegesprek, waarna een bezoek aan je huidige orkest en proefdirectie tot de mogelijkheden behoren.

Wijnactie Fanfare Aurora: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Steun het jeugdwervingsprogramma van Fanfare Aurora door wijn in te kopen. Wij besteden het geld aan jeugdwerving en -behoud en jij kunt lekker genieten van een kwaliteitswijntje van Wijnhandel van Helden! Een win-winsituatie lijkt ons.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, is een gezegde wat binnen Fanfare Aurora hoog in het vaandel staat.

Het afgelopen jaar hebben wij al flinke stappen gezet om nieuwe leden te werven en te behouden. Wellicht dat je ons op verschillende evenementen in Heesch al gespot hebt met ons promotiekraampje?

Daarnaast is afgelopen seizoen ook voor het eerst de Speel-Maar-Meeband gestart, een initiatief om kinderen vanaf 7 jaar op een algemene manier kennis te laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Dit was, al zeggen we het zelf, een daverend succes! En ook dit jaar is er weer een nieuwe band gestart.

In navolging van onze wijnactie van eerdere jaren, willen we ook dit jaar proberen door de verkoop van wijn dit jeugdmuziekproject te financieren, behouden en verder uit te breiden. Met de feestdagen in het vooruitzicht bieden wij uitstekende wijn tegen een betaalbare prijs aan, dankzij de betrokkenheid van Wijnhandel van Helden. En een primeurtje dit jaar, we bieden ook een lekker rosétje aan! Kunnen we rekenen op jouw aankoop om te proosten op een goede kerst en een voorspoedig 2024?

Scan de QR-code of bestel hier.

Muziekfabriek TokTik

Muziekfabriek TokTik

Basisschooljeugd die er stiekem van dromen eens als een ster te worden behandeld kunnen dit zondag 26 maart van hun bucketlist schrappen. Dan worden zij namelijk als een VIP onthaald in de muziekfabriek TokTik van fanfare Aurora in Heesch.

Tijdens deze muzikale ochtend op de Emmaus school in Heesch nemen professor Tik en directeur Tok kinderen van alle leeftijden graag mee in de wereld van muziek maken. Zo kun je er muziekinstrumenten uitproberen, luisteren naar leuke muziek en ervaren hoe het is om samen met anderen muziek te maken. 

Vanaf 10.00 is iedereen welkom voor een rondleiding door de fabriek en om 10.30 staat er een concert op het programma van de jeugd van Aurora. De toegang is gratis. Kijk op onze socials voor meer informatie!

Sponsoring d.m.v. oud ijzer

Serious Outdoor Cooking ging je deze week al voor met een mooie donatie van 400 kilo! Daar zijn wij uiteraard hartstikke blij mee! Bedankt Serious Outdoor Cooking voor het sponsoren van jullie oud ijzer.

Ben of ken jij iemand die ook midden in een verbouwing zit en graag van zijn/haar oud ijzer af wil? Dan horen wij dit graag. Wij komen het uiteraard kostenloos ophalen. Een telefoontje of appje naar 06-81679111 of mailtje naar oudijzer@fanfare-aurora.nl is voldoende.

Wijnactie Fanfare Aurora: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Steun het jeugdwervingsprogramma van Fanfare Aurora door wijn in te kopen. Wij besteden het geld aan jeugdwerving en u kunt lekker genieten van een kwaliteitswijntje van Wijnhandel van Helden! Een win-winsituatie lijkt ons.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, is een gezegde wat binnen Fanfare Aurora hoog in het vaandel staat. Ondanks vele initiatieven blijft de aanwas achter bij de behoefte om de orkesten toekomstbestendig te maken. De positieve invloed die actief musiceren op de verdere ontwikkeling van kinderen heeft, heeft tot vele landelijke initiatieven geleid. Fanfare Aurora haakt hier graag op aan. We zijn afgelopen jaar gestart met samenwerkingen met BSO’s waar we kinderen al op jonge leeftijd enthousiasmeren voor muziek. Daarnaast zijn we gestart met de “Speel-Maar-Meeband”, waar op een leuke manier algemene muziekkennis opgedaan wordt en verschillende instrumenten aan bod komen. Onze ambitie om dit alles te realiseren is groot, wat helaas kosten met zich meebrengt.

In navolging van onze wijnactie van vorig jaar, willen we ook dit jaar proberen door de verkoop van wijn dit jeugdmuziekproject te financieren. Met de feestdagen in het vooruitzicht bieden wij uitstekende wijn tegen een betaalbare prijs aan, dankzij de betrokkenheid van Wijnhandel van Helden. Hopelijk dat u uw geplande inkoop van wijn voor de feestdagen aan ons wilt gunnen. Met uw aankoop proost u straks niet alleen op een goede Kerst en een voorspoedig 2023, maar tevens op een muzikale toekomst van de Heesche jeugd en onze Fanfare. Scan de QR-code of klik hier om jouw bestelling te plaatsen.

Aurora Ontmoet: TOP 2000 | The Best of… LIVE

Aurora Ontmoet: TOP 2000 | The Best of… LIVE

December. De maand van dé TOP 2000. Elk jaar een groot feest op Radio 2 en TV. Het inspireerde Aurora tot een wervelende live muziekshow met orkest, band en zang. Op zaterdagavond 17 december – een week voordat het spektakel op Radio 2 losbarst – is het zo ver. Dan kan iedereen live genieten, meezingen en dansen in De Pas met dé show van het jaar: TOP 2000 | The Best of… LIVE!

Aurora selecteerde voor deze live show een aantal megahits uit de ‘lijst der lijsten’ en ging op zoek naar swingende arrangementen voor orkest, band en zang. Welke nummers tijdens TOP 20000 | The Best of… Live allemaal gespeeld gaan worden? Dat blijft nog een verrassing. We kunnen wel alvast verklappen, dat we de onbetwiste nummer 1 zeker niet zullen overslaan.

Op het podium vinden we de muzikale crème de la crème van Heesch en omstreken. Zo staan Mick van Haaren, Hent Elings, Maud van Limpt en Mieke van der Pol garant voor de zang in dit TOP 2000 concert. Zij worden daarbij ondersteund door vier talentvolle ‘backing vocals’ van de Rockacademie uit Tilburg. Het 67-koppige orkest onder leiding van Geert Jacobs is voor deze feestelijke gelegenheid verder aangevuld met basgitarist Sander van den Helm, gitarist Maurits Kerkow en toetsenist.
De presentatie is in handen van Peter Roumen.

Ontmoet Aurora op 17 december in De Pas bij TOP 2000 | The Best of… LIVE en beleef een gevarieerd, avondvullend programma vol bekende nationale en internationale meezingers en klassiekers. Graag tot dan bij dé live muziekshow van het jaar!

Besteltip: Er zijn staplaatsen in de zaal voor wie graag meedanst en zitplaatsen op het balkon voor wie graag vanuit de theaterstoel meegeniet. Voor beiden geldt vol = vol! Kaarten bestel je hier.

De Speel-maar-mee band!

Eind september/begin oktober start onze de Speel-maar-mee band. Dit is een algemeen muzieklesprogramma waarbij je vanaf 8 jaar kunt aansluiten en verschillende instrumenten leert kennen. Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is in muziek maken, dan is dit een buitenkansje! Schrijf je nog snel in door de QR-code te scannen of door te mailen naar ikwilbijaurora@fanfare-aurora.nl.

Ik wil bij Aurora

Heb jij interesse om muziek te komen maken bij Aurora? Dan vind je op onze flyer meer informatie over wie wij zijn en wat mogelijk is. Toch nog op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met ons via ikwilbijaurora@fanfare-aurora.nl