Aurora Con Brio

Na de eerste stappen in het samenspelen bij het jeugdorkest kunnen de muzikanten toetreden tot Con Brio. Onder leiding van dirigent Willem Kossink worden daar verdere stappen gezet om samen te musiceren. Natuurlijk wordt van de leerling verwacht dat hij of zij lessen blijft volgen om na het behalen van het B-diploma toe te kunnen treden tot het groot orkest. Vervolgens wordt het behalen van het C-diploma gestimuleerd en gelukkig slaagt een groot deel van de leerlingen daar ook in. Naast de allerjongsten spelen ook ouderen in het Con Brio. Zij nemen het zwaar koper voor hun rekening en zorgen ook voor adequate begeleiding in de verschillende secties. Een groot deel van Con Brio maakt tevens deel uit van het groot orkest.

In Con Brio is ook in beperkte mate plaats voor oudere muzikanten die op latere leeftijd pas begonnen zijn met musiceren of vroeger wel eens gespeeld hebben maar nog niet in het bezit zijn van de benodigde diploma’s of beschikken over het vereiste niveau om toe te kunnen treden tot het groot orkest. 

Dirigent
Sinds maart 2020 is Willem Kossink dirigent van Aurora Con Brio. Willem komt uit Didam en studeert momenteel directie HaFaBra aan de Prins Claus Conservatorium te Groningen. Willem is drummer bij de coverband Hike, is dirigent van een slagwerkgroep en is Slagwerkdocent.

_MG_5090

Repetitie
Con Brio repeteert elke vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Kom gerust eens vrijblijvend binnenwandelen om te kijken en te luisteren naar deze enthousiaste jongeren.