Update oud ijzer ophalen

De afgelopen tijd is er geen oud ijzer opgehaald in verband met de corona maatregelen.

Om het toch mogelijk te maken om oud ijzer op te halen is er een (tijdelijk) nieuw concept bedacht waarbij niet standaard elke laatste zaterdag van de maand het oud ijzer opgehaald wordt.

Omdat de situatie rondom de corona elk moment kan veranderen is ervoor gekozen om de ophaalronde in te plannen wanneer het mogelijk is. Dit houdt in dat het mogelijk is om oud ijzer aan te melden maar dat er pas later gecommuniceerd wordt wanneer het opgehaald kan worden. Wanneer deze datum bekend is en er is nog plek op de lijst dan zal dit ook gecommuniceerd worden zodat oud ijzer nog aangemeld kan worden.

Het doel is om nog steeds 1x per maand oud ijzer op te halen maar mocht dit onverhoopt niet kunnen/mogelijk zijn proberen we dit zo spoedig mogelijk te doen.

Het aanmelden van oud ijzer kan bij voorkeur gedaan worden via e-mail zodat de ophaaldatum gemakkelijk te communiceren is.

Op dit moment is de eerst volgende ophaalronde gepland voor 3 oktober. In verband met een kleinere ophaalploeg (2 personen ipv 3 personen) kunnen er ook minder adressen aangemeld worden, hiervoor geldt vol=vol.

Beleef Slagwerk afgelast!

Het concert ‘Beleef Slagwerk’ van onze Malletband samen met Slagwerkgroep Juliana uit Waalre, dat oorspronkelijk op 28 maart 2020 zou plaatsvinden, is definitief geannuleerd en zal dus ook niet op een ander moment plaats vinden.

Mensen die al een kaartje hadden gekocht kunnen hun kaartje bij De Pas inwisselen voor een kaartje van een andere voorstelling of hun geld retour krijgen.

Geen repetities en uitvoeringen i.v.m. Corona

In verband met het Coronavirus is ons repetitielokaal minimaal tot 28 april 2020 gesloten. Tot nader bericht zullen er geen repetities, muzieklessen en uitvoeringen plaatsvinden. Dit betekent concreet dat de volgende evenementen op korte termijn komen te vervallen:

• Het koffieconcert bij Tuincentrum Meijs van het jeugdorkest;
  • De oud ijzer ophaalronde op 25 april;
  • De Reveille op 27 april;
  • Het koningsdagconcert op 27 april.

Mis je ons nou ontzettend tijdens deze periode, bekijk dan de thuisconcert versie van Abba Gold gespeeld door Con Brio:

Beleef slagwerk met Carlos Passeggi

De malletband van fanfare Aurora uit Heesch en de slagwerkgroep van harmonie Juliana uit Waalre bundelen hun krachten en organiseren deze avond waarin het slagwerk in al haar facetten aan bod komt. Het thema van het concert is gecentraliseerd rondom de Zuid-Amerikaanse componist Carlos Passeggi. De slagwerkers brengen in steeds afwisselende samenstellingen hun kunsten ten gehore. De beide verenigingen zullen afzonderlijk van elkaar én ook als één groot slagwerkensemble het podium betreden. Dit wordt afgewisseld met enkele werken in kleinere bezetting. U kunt zich opmaken voor een veelzijdige slagwerkshow met een Zuid-Amerikaans tintje.

De kaarten zijn te bestellen via de website van de pas: https://getaticket.nl/depas/bestellen/s2569

Fanfare Aurora en zanggroep Friday luiden de kerst in

HEESCH – Op zondagavond 15 december is het tijd om iedereen in de kerstsfeer te brengen met het jaarlijkse kerstconcert van Fanfare Aurora. Dit jaar, voor het eerst verzorgd door het jeugdorkest van Aurora, wat het extra speciaal maakt. Dit doen zij in samenwerking met zanggroep Friday. Hiernaast zal er als aanvulling een trombone kwartet en een Malletband ensemble van Aurora meedoen. Het concert begint om 18.30 uur en vindt plaats in de Petrus’ Bandenkerk in Heesch.

Het jeugdorkest staat er zeker niet alleen voor deze avond, maar gaat de samenwerking aan met zanggroep Friday uit Nistelrode. een enthousiaste groep meiden bestaande uit 13 leden. Vijf jaar geleden is Friday opgericht en inmiddels hebben ze al heel wat optredens achter de rug. Dit doen zij onder leiding van Delian Corssmit-Koenen. Friday repeteert elke vrijdagavond met elkaar en willen graag het plezier, wat zij hebben, uitstralen naar het publiek. Hierdoor zijn de optredens van Friday telkens weer een lust voor oor en oog!

Door verschillende nummers en samenspel tussen het trombone kwartet, een Malletband ensemble, Friday en het jeugdorkest zal er deze avond een breed repertoire aan muziek voorbij komen: van ‘Why wouldn’t it be Christmas every day’ tot het mooie nummer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot. Hiermee hoopt het jeugdorkest, onder leiding van Fred van Toor, deze avond samen met jou de kerst in te luiden!

Wil je samen met Fanfare Aurora alvast in de kerstsfeer komen en deze bijzondere samenwerkingen niet missen? Kom dan op 15 december naar het kerstconcert van het jeugdorkest en geniet van een muzikale avond. De kerk is open vanaf 18.00 uur en de toegang is gratis. Zien we jou dan?