Fanfare Aurora scoort op Bondsconcours!

HEESCH – Na maanden van voorbereiden en repeteren, was het afgelopen zondag dan eindelijk zover. Een grote touringcar gevuld met leden en trouwe supporters vertrok richting het concours in de Schalm in Veldhoven. Om half 4 was het de beurt aan Aurora en verschenen de leden met gezonde spanning op het podium. Daar brachten zij onder leiding van dirigent Geert Jacobs het inspeelwerk “March” en de concertwerken “Galea et Bellum” van Jan de Haan en “Aurora” van Eric Swiggers ten gehoren.

 Tevredenheid overheerste naar afloop van het optreden en vol spanning wachtte iedereen op de prijsuitreiking. Hoewel het nog even spannend werd, behaalde Aurora een totale topscore van 92.08 punten waarmee zij de eerste prijs met lof behaalde. Een ongekend hoge score voor de vereniging waarop Aurora uiteraard erg trots is. 

Via deze weg wil Aurora al zijn supporters en luisteraars bedanken. Bent u benieuwd naar verder activiteiten van onze vereniging? Vergeet ons dan zeker niet te volgen op Facebook en Instagram!

Uitwisselingsconcert Fanfare Aurora in CC Nesterlé

HEESCH – Zondagochtend 17 november vormt het podium van CC Nesterlé in Nistelrode het decor voor een bijzonder uitwisselingsconcert tussen Muziekvereniging TOG (Tot Onderling Genoegen) uit Berlicum en Fanfare Aurora uit Heesch. Beide orkesten zijn in voorbereiding op deelname aan het bondsconcours in Veldhoven op 23 en 24 november, een heuse concertwedstrijd voor blaasorkesten. Het uitwisselingsconcert is een laatste try-out waarin beide orkesten hun concourswerken ten gehore zullen brengen. Dat belooft een spectaculaire muzikale zondagochtend te worden! 

Het harmonieorkest van Muziekvereniging TOG uit Berlicum bestaat uit ruim 65 muzikanten en komt uit in de eerste (hoogste) afdeling. Sinds januari 2004 staat het orkest onder leiding van dirigent Jan Gerrit Adema. Muziekvereniging TOG streeft ernaar om kwalitatief hoogstaande muziek te maken met een gevarieerd programma. Regelmatig wordt samengewerkt met (bekende) artiesten, zoals Karin Bloemen, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers en Pia Douwes. In 2018 heeft het orkest samen met een groot projectkoor en enkele solisten de gehele Carmina Burana opgevoerd.  Natuurlijk wordt de gezelligheid naast het muziek maken niet vergeten. 

Ook Fanfare Aurora komt uit in de eerste afdeling. Het fanfareorkest heeft gezelligheid, ambitie, betrokkenheid en muzikaliteit hoog in het vaandel staan. De vereniging staat midden in de gemeenschap en beschikt naast het fanfareorkest nog over onder meer een opleidingsorkest, malletband, jeugdorkest en een jeugdmalletband. Naast deelname aan concertwedstrijden speelt Aurora ook vol enthousiasme lichtere concerten o.a. tijdens carnaval en kerst. Ook muziekspektakel “Aurora ontmoet…” is populair; een groots opgezet theaterconcert met bekende muziek en medewerking van diverse muzikale gasten. 

Het uitwisselingsconcert begint om 11.00 uur waarbij Muziekvereniging TOG het spits zal afbijten met inspeelwerk “Little Prayer” van Evelyn Glennie en de concertwerken “Aurora” van Thomas Doss en “Duende” van Louis Serrano Alarcon. Na de pauze zal Aurora het concert vervolgen met inspeelwerk “March” en de concertwerken “Galea et Bellum” van Jan de Haan en “Aurora” van Eric Swiggers. 

Alle muziekliefhebbers zijn van harte welkom. De zaal van CC Nesterlé aan de Parkstraat 2 in Nistelrode, is open vanaf 10.30 uur. De entree is gratis.

Overweldigend Promsconcert Aurora Con Brio afgelopen zaterdag

HEESCH – Aurora Ontmoet 2019 met Con Brio als organisator van deze avond. Een promsconcert samen met een koor, drie solisten en een combo die er zaterdag een geweldige avond van hebben gemaakt. Zo’n 600 mensen genoten in CC De Pas van de diversiteit in muziek en zang met als afsluiter van de avond DJ Menno op de afterparty. 

De zesde editie van Aurora Ontmoet was extra speciaal vanwege een optreden in de vorm van een promsconcert. Een goed georganiseerde avond waarbij op de begane grond de sfeer van een café werd gecreëerd met hangtafels, krukken en de bar die de hele avond open is gebleven. Op het balkon waren de welbekende zitplaatsen. 

Met zo’n 125 man op het podium, 33 nummers op de lessenaar waarbij ongeveer 3 uur muziek is gemaakt was fantastisch. Er is een jaar toegeleefd naar deze avond en deze is voor Aurora Con Brio meer dan geslaagd. Dirigent Jesse van Lankveld heeft iedereen door de avond heen weten te loodsen waarbij er aan het eind echt een feest van werd gemaakt met onder andere de nummers; I’ve got the music in me, Ik kan het niet alleen, Proosten en als klap op de vuurpijl ’t Dondert en ’t Bliksemt. 

Iedereen is ontzettend trots op wat er is neergezet en namens de organisatie wordt iedereen die er was en die heeft meegewerkt of gesponsord enorm bedankt! Het was een bijzondere avond waar nog lang over nagepraat zal worden.