Categorie archief: Home

Homepage

250 jaar aan jubilarissen bij Aurora

Traditiegetrouw sluit Fanfare Aurora uit Heesch het muzikale seizoen af met een eindeseizoensfeest om vervolgens het zomerreces in te gaan. Op deze avond worden jaarlijks de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Op vrijdagavond 14 juli was het weer zover en ook dit jaar waren er weer jubilarissen te huldigen. Maar liefst vijf stuks in totaal, samen goed voor 250 jaar lidmaatschap!

Aurora is een hechte vereniging. Een goede balans tussen serieus musiceren en gezelligheid op zijn tijd. Dat is waarvoor de leden iedere week naar de repetities komen. Er zijn zelfs enkele leden die ondanks hun verhuizing buiten Heesch vanwege studie of werk toch iedere week trouw terugkomen naar Heesch vanuit diverse delen van het land. Eenmaal besmet met het Aurora-virus, dan kom je er niet meer vanaf. Dat Aurora een hechte vereniging is blijkt wel uit het grote aantal leden dat al van jongs af aan lid is en blijft. Dit zorgt ieder jaar voor de nodige jubilarissen. Dit jaar dus zelfs vijf tegelijk! Allemaal op hun eigen manier betrokken bij de vereniging.

V.l.n.r. Fred Gnade, Jan van der Biezen, Frans van den Akker, Jan Kocken, William Adriaans en Fred van Toor

Continue reading

Aurora muziekfestijn op het plein

De vakantieperiode breekt weer aan. Heerlijk genieten van zon, zee, strand op de camping, in een vakantiehuisje of gewoon lekker in de achtertuin. Om in de vakantiestemming te komen, nodigt Fanfare Aurora uit Heesch u van harte uit om met alle muzikanten muzikaal het seizoen af te sluiten en tegelijkertijd de vakantie in te luiden. Op zondagochtend 9 juli om 11:30 uur verzorgen zij een openluchtconcert op De Misse in Heesch: een Muziekfestijn op het plein.

Eindeseizoensconcert

Dit jaar is de beurt aan het jeugdorkest, de malletband en het fanfareorkest. In een kort maar gevarieerd programma van een uur zullen zij het publiek vermaken met hun vrolijke klanken, speciaal ingestudeerd voor dit eindeseizoensconcert. Om het concert dit jaar een extra zomers tintje te geven, wordt het gehouden in de openlucht en wel op De Misse in Heesch. In samenwerking met Cultureel Centrum De Pas zorgt Aurora ervoor dat de Misse wordt omgetoverd tot een heus “muziekfestijn op het plein”.

Na afloop van het concert is er ruim gelegenheid om samen met u en de muzikanten van Aurora onder het genot van een drankje even gezellig napraten en de vakantie in te luiden. We hopen u dan ook te ontmoeten op zondagochtend 9 juli op de Misse. Het concert start om 11:30 uur en de entree is gratis!

Fanfare Aurora naar Peeltoernooi

U kent Fanfare Aurora misschien alleen van de feestelijke optredens tijdens Koningsdag, een serenade bij een gouden bruiloft of het carnavalsconcert? Dat het ook serieus aan toe kan gaan, laten de muzikanten en dirigent van de Heesche muziekvereniging zien en vooral horen op zondag 18 juni. Dan nemen zij deel aan het 51e Peeltoernooi in het Limburgse Meijel.

_MG_7944

Tijdens het Peeltoernooi wordt door Aurora een drietal concertwerken gespeeld die beoordeeld worden door een professionele jury. Het fanfareorkest van Aurora komt uit in de 1e divisie, de hoogste afdeling voor amateur blaasorkesten. Het is de eerste keer sinds de nieuwe dirigent Geert Jacobs in december 2015 de muzikale leiding van het orkest overnam, dat het orkest professioneel wordt beoordeeld.

Wilt u Fanfare Aurora ook zien optreden tijdens het Peeltoernooi? U bent van harte uitgenodigd! Het Peeltoernooi vindt plaats in Zalencentrum ‘d’n Binger’ in Meijel. Het optreden van het fanfareorkest van Aurora staat gepland om 17:20 uur. Meer informatie vindt u op www.peeltoernooi.nl.

Huiskamerconcert Fanfare Aurora

Fanfare Aurora geeft vele optredens in een jaar: een rondwandeling op straat, een serenade tijdens een feestje in ’t Tunneke of een concert in Cultureel Centrum de Pas. Bent u ook benieuwd naar de muzikale prestaties van het Heesche blaasorkest maar heeft u geen zin een hele avond vast in een theaterstoel te zitten? Kom dan op donderdag 18 mei 20:30 uur naar het huiskamerconcert van Fanfare Aurora in het verenigingsgebouw van Aurora aan ’t Dorp 138 in Heesch: de huiskamer van Aurora. De toegang is gratis!

Foto_Geert_Jacobs_4

Onder leiding van dirigent Geert Jacobs is het fanfareorkest van Aurora in voorbereiding op deelname aan het Peeltoernooi op zondag 18 juni in Meijel. Tijdens het Peeltoernooi wordt een drietal concertwerken gespeeld die beoordeeld worden door een professionele jury. Als try-out voor de deelname aan het Peeltoernooi organiseert Aurora nu een huiskamerconcert waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Een mooie informele gelegenheid om kennis te maken met het orkest, de leden en de vereniging.

U bent van harte welkom op donderdag 18 mei om 20:30 uur in onze ‘huiskamer’ aan ’t Dorp 138 in Heesch (tegenover de kerk), vanaf 20:15 uur staat de koffie voor u klaar!

Masterclass Eric Vloeimans: Nederlands beste trompettist komt naar Heesch!

Op 1 juli a.s. zal Aurora Con Brio het concert van Aurora Ontmoet verzorgen en hebben daarvoor een topmuzikant kunnen “strikken” , Eric Vloeimans!!! Hij zal daarnaast diezelfde middag een masterclass verzorgen.
Lijkt het je leuk om hem persoonlijk te ontmoeten en nog vragen te stellen, geef je dan snel op! Het is een unieke kans om hem te ontmoeten en er is genoeg ruimte om vragen te stellen.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

masterclass_eric_vloeimans

 

Bernhezer Solistenconcours dit jaar in Heesch

Voor de vijfde keer organiseren de gezamenlijke Bernhezer muziekverenigingen een solistenconcours. Dit jaar is de organisatie in handen van Fanfare Aurora uit Heesch. Het concours vindt plaatst  op zondag 2 april, aanvang 11:00 uur in het verenigingsgebouw van Fanfare Aurora aan ’t Dorp 138 in Heesch. Belangstellenden zijn vanaf 10:45 uur van harte welkom.

SONY DSC

Vier fanfares en één harmonie uit Bernheze vaardigen solisten af voor blaasmuziek en slagwerk. Dat doen zij na een interne voorronde op basis van nominatie. Met het concours bieden de verenigingen de veelal jonge muzikanten een extra podium om hun talenten te laten horen aan het publiek.

Het idee van het Bernhezer solistenconcours is geboren in overleg van voorzitters van de vijf muziekverenigingen, te weten: De Notenkrakers uit Vorstenbosch, Sint Willibrord uit Heeswijk, Sint Lambertus uit Nistelrode, Sint Servaes uit Dinther en Aurora uit Heesch. Voor behoud en versterking van de muziekcultuur in de gemeente Bernheze delen de verenigingen kennis en ervaring uit en zoeken ze samenwerking in gemeenschappelijke doelstellingen.

Deelnemers aan het solistenconcours laten vanaf 11:00 uur achtereenvolgend hun muziekstukken horen. Een jury beoordeelt de muziekwerken. Rond 13:00 uur is de prijsuitreiking. Voor iedere deelnemer is er naast het juryrapport een mooie oorkonde en een tastbare herinnering.

Als VIP in de Muziekfabriek

Basisschooljeugd die er stiekem van droomt eens als een ster te worden behandeld kunnen dit (na) zondag 19 maart van hun bucketlist schrappen. Dan worden zij namelijk als een VIP onthaald tijdens de Aurora Muziek Fabriek-Show van fanfare Aurora in Heesch. Iedereen is welkom maar dit interactieve concert is speciaal voor kinderen van 3 t/m 10 jaar. Om 10.00 uur is de zaal van cultureel centrum De Pas open voor ons publiek waar je kunt rondkijken in onze fabriek. Vanaf 10.30 uur begint het concert en kun je een uurtje luisteren naar muziek,  meespelen en dansen. De toegang is gratis en uiteraard zijn er speciale plekken voor alle VIP’s.

AMF-show

Continue reading

Voorspeelochtend jeugdleden

Op zondag 12 februari is in het verenigingsgebouw van Fanfare Aurora de jaarlijkse voorspeelochtend voor het jeugdige talent van de vereniging. Tijdens deze ochtend kunnen de muzikanten hun muzikale kwaliteiten laten horen.

SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC

Naast dat de jeugdleden allemaal muzieklessen volgen, kunnen ze op deze manier podiumervaring opdoen. Spelen voor publiek is natuurlijk heel wat anders dan spelen tijdens je eigen les. In totaal zullen 28 leerlingen hun kunsten laten horen op slagwerk- en blaasinstrumenten. De ochtend start om 10:30 uur en zal ongeveer duren tot 13:00 uur.

U bent natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren in het verenigingsgebouw van Fanfare Aurora aan ’t Dorp 138 in Heesch.

Graag presenteren wij u…

AURORA ONTMOET…
ZATERDAG 1 JULI 2017 IN DE PAS TE HEESCH

Tijdens dit concert onder leiding van Jesse van Lankveld zal het opleidingsorkest Con Brio van Fanfare Aurora Heesch diverse muzikale ontmoetingen aangaan met trompettist Eric Vloeimans, accordeonist Tom van Aarle en zangeres Lisa Kézér.

auroraconbrio

Aurora Con Brio ontmoet… trompettist Eric Vloeimans
Met niemand minder dan toptrompettist Eric Vloeimans gaat Aurora Con Brio de uitdaging aan om een topconcert neer te zetten. Deze man heeft een indrukwekkende CV en speelde al eens voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima en won in 2016 de muziekprijs van het Prins Bernhardfonds. Met Eric hebben we een topartiest in hart en nieren binnengehaald.

ericvloeimans

Continue reading

Fanfare Aurora luidt de Kerst in

Kerstmis is bij uitstek de meest sfeervolle periode van het jaar. Om u alvast in de kerstsfeer te brengen, nodigt Fanfare Aurora u uit voor haar jaarlijkse kerstconcert. Het concert vindt plaats op zondagavond 18 december om 18:30 uur in de Petrus’ Bandenkerk in Heesch en wordt dit jaar verzorgd door het fanfareorkest van de Heesche muziekvereniging in samenwerking met Popkoor d’Accord uit Oss.

Naast de traditionele samenzang wordt het aanwezige publiek getrakteerd op een breed muzikaal repertoire: van klassiek tot kerstklokken. ‘Do They Know it’s Christmas’ en ‘Merry Christmas Everyone’, zo maar een kleine greep uit de titels die Fanfare Aurora voor u ten gehore zal brengen tijdens het concert. Dirigent Geert Jacobs en de leden van het fanfareorkest doen hun uiterste best om u in de kerstsfeer te brengen.

poster-kerstconcert-2016

Continue reading