Muziekfabriek TokTik

Muziekfabriek TokTik

Basisschooljeugd die er stiekem van dromen eens als een ster te worden behandeld kunnen dit zondag 26 maart van hun bucketlist schrappen. Dan worden zij namelijk als een VIP onthaald in de muziekfabriek TokTik van fanfare Aurora in Heesch.

Tijdens deze muzikale ochtend op de Emmaus school in Heesch nemen professor Tik en directeur Tok kinderen van alle leeftijden graag mee in de wereld van muziek maken. Zo kun je er muziekinstrumenten uitproberen, luisteren naar leuke muziek en ervaren hoe het is om samen met anderen muziek te maken. 

Vanaf 10.00 is iedereen welkom voor een rondleiding door de fabriek en om 10.30 staat er een concert op het programma van de jeugd van Aurora. De toegang is gratis. Kijk op onze socials voor meer informatie!

Sponsoring d.m.v. oud ijzer

Serious Outdoor Cooking ging je deze week al voor met een mooie donatie van 400 kilo! Daar zijn wij uiteraard hartstikke blij mee! Bedankt Serious Outdoor Cooking voor het sponsoren van jullie oud ijzer.

Ben of ken jij iemand die ook midden in een verbouwing zit en graag van zijn/haar oud ijzer af wil? Dan horen wij dit graag. Wij komen het uiteraard kostenloos ophalen. Een telefoontje of appje naar 06-81679111 of mailtje naar oudijzer@fanfare-aurora.nl is voldoende.

Wijnactie Fanfare Aurora: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Steun het jeugdwervingsprogramma van Fanfare Aurora door wijn in te kopen. Wij besteden het geld aan jeugdwerving en u kunt lekker genieten van een kwaliteitswijntje van Wijnhandel van Helden! Een win-winsituatie lijkt ons.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, is een gezegde wat binnen Fanfare Aurora hoog in het vaandel staat. Ondanks vele initiatieven blijft de aanwas achter bij de behoefte om de orkesten toekomstbestendig te maken. De positieve invloed die actief musiceren op de verdere ontwikkeling van kinderen heeft, heeft tot vele landelijke initiatieven geleid. Fanfare Aurora haakt hier graag op aan. We zijn afgelopen jaar gestart met samenwerkingen met BSO’s waar we kinderen al op jonge leeftijd enthousiasmeren voor muziek. Daarnaast zijn we gestart met de “Speel-Maar-Meeband”, waar op een leuke manier algemene muziekkennis opgedaan wordt en verschillende instrumenten aan bod komen. Onze ambitie om dit alles te realiseren is groot, wat helaas kosten met zich meebrengt.

In navolging van onze wijnactie van vorig jaar, willen we ook dit jaar proberen door de verkoop van wijn dit jeugdmuziekproject te financieren. Met de feestdagen in het vooruitzicht bieden wij uitstekende wijn tegen een betaalbare prijs aan, dankzij de betrokkenheid van Wijnhandel van Helden. Hopelijk dat u uw geplande inkoop van wijn voor de feestdagen aan ons wilt gunnen. Met uw aankoop proost u straks niet alleen op een goede Kerst en een voorspoedig 2023, maar tevens op een muzikale toekomst van de Heesche jeugd en onze Fanfare. Scan de QR-code of klik hier om jouw bestelling te plaatsen.

Aurora Ontmoet: TOP 2000 | The Best of… LIVE

Aurora Ontmoet: TOP 2000 | The Best of… LIVE

December. De maand van dé TOP 2000. Elk jaar een groot feest op Radio 2 en TV. Het inspireerde Aurora tot een wervelende live muziekshow met orkest, band en zang. Op zaterdagavond 17 december – een week voordat het spektakel op Radio 2 losbarst – is het zo ver. Dan kan iedereen live genieten, meezingen en dansen in De Pas met dé show van het jaar: TOP 2000 | The Best of… LIVE!

Aurora selecteerde voor deze live show een aantal megahits uit de ‘lijst der lijsten’ en ging op zoek naar swingende arrangementen voor orkest, band en zang. Welke nummers tijdens TOP 20000 | The Best of… Live allemaal gespeeld gaan worden? Dat blijft nog een verrassing. We kunnen wel alvast verklappen, dat we de onbetwiste nummer 1 zeker niet zullen overslaan.

Op het podium vinden we de muzikale crème de la crème van Heesch en omstreken. Zo staan Mick van Haaren, Hent Elings, Maud van Limpt en Mieke van der Pol garant voor de zang in dit TOP 2000 concert. Zij worden daarbij ondersteund door vier talentvolle ‘backing vocals’ van de Rockacademie uit Tilburg. Het 67-koppige orkest onder leiding van Geert Jacobs is voor deze feestelijke gelegenheid verder aangevuld met basgitarist Sander van den Helm, gitarist Maurits Kerkow en toetsenist.
De presentatie is in handen van Peter Roumen.

Ontmoet Aurora op 17 december in De Pas bij TOP 2000 | The Best of… LIVE en beleef een gevarieerd, avondvullend programma vol bekende nationale en internationale meezingers en klassiekers. Graag tot dan bij dé live muziekshow van het jaar!

Besteltip: Er zijn staplaatsen in de zaal voor wie graag meedanst en zitplaatsen op het balkon voor wie graag vanuit de theaterstoel meegeniet. Voor beiden geldt vol = vol! Kaarten bestel je hier.

De Speel-maar-mee band!

Eind september/begin oktober start onze de Speel-maar-mee band. Dit is een algemeen muzieklesprogramma waarbij je vanaf 8 jaar kunt aansluiten en verschillende instrumenten leert kennen. Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is in muziek maken, dan is dit een buitenkansje! Schrijf je nog snel in door de QR-code te scannen of door te mailen naar ikwilbijaurora@fanfare-aurora.nl.

Ik wil bij Aurora

Heb jij interesse om muziek te komen maken bij Aurora? Dan vind je op onze flyer meer informatie over wie wij zijn en wat mogelijk is. Toch nog op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met ons via ikwilbijaurora@fanfare-aurora.nl

Spetterend dubbelconcert van twee topfanfares

HEESCH –  Fanfare Aurora uit Heesch geeft in samenwerking met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO), een van de grote jeugdorkesten van Nederland, op zondagochtend 19 juni 2022 een bijzonder dubbelconcert in de Rabo Zaal van Theater De Lievekamp in Oss. Het programma belooft ontzettend divers te worden: Van Griekse feestdansen tot een compositie gebaseerd op een schilderij van Kandinsky en van een arrangement van een eigen lid van Fanfare Aurora tot muziek van Coldplay. Dit is hét recept voor een heerlijke vaderdagochtend.

Nadat het culturele leven door Corona een tijdje op een laag pitje heeft gestaan, heeft Fanfare Aurora niet stilgezeten. Ze is meteen weer volop gaan repeteren en dat heeft geresulteerd in een uitdagend en aantrekkelijk concertprogramma. Voor dit concert is het hen gelukt om het NJFO te strikken voor een dubbelconcert.  Het NJFO is naast het Nationaal Jeugd Orkest en het Jeugd Orkest Nederland één van de grote semi-professionele jeugdorkesten in Nederland. Dit fanfareorkest wordt door velen beschouwd als het beste in zijn soort. Het orkest bestaat uit de meest getalenteerde en enthousiaste jonge muzikanten uit Nederland. Er bestaat een hechte band tussen Brabant en het NJFO: vele jonge Brabantse muzikanten zijn in de kweekvijver van het NJFO tot bloei gekomen. Ook enkele leden van Fanfare Aurora hebben bij het NJFO ervaring opgedaan.

Fanfare Aurora zal onder meer het werk ‘Rubicon’ van Bert Appermont ten gehore brengen. Het concertwerk beeldt (de aanloop en nasleep van) de strijd uit die Ceasar tegen Pompeius heeft gevoerd bij het Griekse Pharsalus. Bijzonder aan dit werk is dat het orkest wordt bijgestaan door de Belgische sopraan Morann De Langhe. Dat componist Appermont ook nog hele andere klanken uit een fanfareorkest kan toveren zal deze ochtend blijken uit een te horen medley van Coldplay. Verder zal Fanfare Aurora ook het prachtig gedragen werk ‘Guardian of My Soul’ spelen, en wel in een arrangement van Jeroen Kocken, een muzikant uit eigen gelederen.

Het NJFO belooft ook een aantal spetterende werken op de lessenaar te gaan leggen, waarbij we op voorhand met overtuiging kunnen zeggen dat elke muziekliefhebber zal watertanden van het niveau waarop zij muziek maken. En ook zij schuwen niet om zowel origineel fanfarerepertoire als lichtere muziek te laten horen.

Zo op vaderdag biedt dit concert voor elke zoon en dochter een uitgelezen mogelijkheid om vader muzikaal te verrassen. Neem hem mee, maak er een gezinsuitje van en dompel je onder in fantastische muziek, uitgevoerd door twee uitstekende fanfareorkesten!

Concert Fanfare Aurora en NJFO – Zondag 19 juni 2022 – Rabo Zaal van Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14 in Oss – Aanvang 11.00 uur – Entree: € 10,00 – Kaarten te koop via de website van Theater De Lievekamp.

Meer informatie en tickets: https://www.lievekamp.nl/programma/ism-nationaal-jeugd-fanfare-orkest-concert-aurora-heesch-19-jun-11-00/

Concert Malletband Fanfare Aurora en slagwerkgroep Juliana

HEESCH – De malletband van Fanfare Aurora uit Heesch en slagwerkgroep Juliana uit Waalre organiseren zaterdag 4 juni een gratis slagwerkconcert in CC De Pas. Ze zullen gezamenlijk en apart meerdere slagwerknummers ten gehore brengen.

Beide groepen staan onder leiding van Patrick van den Heuvel. Een logische samenwerking van twee enthousiaste groepen die gezamenlijk uit 25 muzikanten bestaan. Naast hun eigen repetities hebben ze ook regelmatig samen gerepeteerd en zo zullen zij als één groep op het podium een mooi concert ten gehore brengen.

Maart 2020 zouden beiden verenigingen samen een groot theaterconcert hebben gegeven, maar vanwege corona moest dit uitgesteld worden, oktober 2021 hebben zij gezamenlijk dit concert al op kleine schaal ingehaald in Waalre, maar in december moest de editie in Heesch weer uitgesteld worden vanwege corona. Nu kunnen ze eindelijk, twee jaar later, aan het Heesche publiek laten horen waar ze al zo lang aan gewerkt hebben!

Kom zaterdag 4 juni naar CC De Pas, vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis voor iedereen.

Bernheze solistenconcours

HEESCH – afgelopen zondag 27 maart, vond na lange tijd van afwezigheid het Bernheze solistenconcours plaats in het verenigingsgebouw van Fanfare Aurora. Een fantastische ochtend met een afwisselend programma waarbij prachtige muziek centraal stond.

Het Bernheze solistenconcours was deze keer anders opgezet dan voorgaande keren. Waar er normaliter een professionale jury de beoordeling op zich neemt, bestond de jury tijdens deze editie uit afgevaardigden van de verschillende kernen in Bernheze (Heeswijk, Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch en Heesch). Aan deze juryleden: Frank Geenen, Jan Timmers, Katja Brooijmans, Marko Konings en Fred van Toor, de taak om de in totaal 11 deelnemers met verschillende niveaus onafhankelijk van elkaar te beoordelen.

Tijdens de drukbezochte ochtend in het repetitiegebouw van Fanfare Aurora was er een afwisselend programma te horen met zowel slagwerk als blaasinstrumenten. Er waren individuele optredens, duo’s en groepjes te horen. Na alle optredens was het tijd voor de prijsuitreiking. De punten lagen dicht bij elkaar maar de eerste prijs is uitgereikt aan Emma van Breda van Fanfare Aurora. Emma bracht het muziekstuk “Improvisation nr 3” ten gehore op Saxofoon.

Zoals gebruikelijk was er ook een 2e en een 3e plaats te vergeven:  

  • Er was een gedeelde 3de plaats voor Mallet select Servaes van muziekvereniging Servaes uit Dinther en duo Sam Mezenberg en Seppe Kok van fanfare Sint Lambertus Nistelrode
  • De 2de plaats ging naar Ties van Driel van fanfare Sint Willibrord

Uiteraard ging er geen een deelnemer met lege handen naar huis. Alle deelnemers hebben een mooie oorkonde ter herrinering mee naar huis gekregen. We willen iedereen feliciteren met zijn/haar prachtige optreden en hopen jullie weer te zien tijdens de volgende editie van het Bernheze solistenconcour.

Van oud ijzer naar nieuw koper!

Na lange tijd van afwezigheid zal Fanfare Aurora uit Heesch weer gaan starten met het ophalen van oud ijzer. De opbrengsten van deze actie komen geheel ten goede aan onze vereniging. We komen het oud ijzer graag bij jou thuis ophalen tijdens een van onze ophaalrondes waarvoor jij jezelf kunt opgeven.

Heb jij onlangs een verbouwing gehad, de garage opgeruimd of staan er al langere tijd ijzeren spullen te wachten tot ze weggebracht worden? Wacht dan niet langer en bel onze oud ijzer ophaallijn: 06-81679111 of stuur een email naar oudijzer@fanfare-aurora.nl om je op te geven voor een van de ophaalrondes. Fanfare Aurora komt het ijzer dan bij jou thuis ophalen. De ophaalrondes voor de komende periode zijn vastgesteld op de volgende data:

  • 29 januari
  • 26 februari
  • 26 maart

Heb je een kleine hoeveelheid ijzer staan maar kun je niet wachten tot een van onze ophaalrondes? In dat geval hebben we ook de mogelijkheid om deze kleinere hoeveelheden op een ander moment op te halen. Ook hiervoor kun je contact opnemen met ons via het bovengenoemde telefoonnummer / emailadres.

Met het geld dat wij met deze actie ophalen kunnen wij als vereniging mooie dingen doen. Denk hierbij aan het aanschaffen van nieuwe instrumenten, het organiseren van concerten, het werven van nieuwe jeugdleden of het onderhouden van ons verenigingsgebouw. We zien je telefoontje of email graag tegemoet!