125 jaar aan jubilarissen bij Aurora

Traditiegetrouw huldigt Fanfare Aurora jaarlijks haar jubilarissen tijdens de eindeseizoensavond aan het begin van de zomervakantie. Vanwege de afwezigheid van enkele jubilarissen is de huldiging gedeeltelijk uitgesteld. Afgelopen donderdag werden zij na afloop van de repetitieavond alsnog in het zonnetje gezet. Dit jaar in totaal weer vijf jubilarissen, samen goed voor 125 jaar lidmaatschap!

V.l.n.r. Helma, Monique, Guus

     
V.l.n.r. Loes, Harrie (Norbert niet op de foto’s)

Read More

Fanfare Aurora luidt de Kerst in

Kerstmis is bij uitstek de meest sfeervolle periode van het jaar. Om u alvast in de kerstsfeer te brengen, nodigt Fanfare Aurora u uit voor haar jaarlijkse kerstconcert. Het concert vindt plaats op zondagavond 16 december om 18:30 uur in de Petrus’ Bandenkerk in Heesch en wordt dit jaar verzorgd door het fanfareorkest van de Heesche muziekvereniging in samenwerking met Popkoor NOIZ uit Heesch.

Read More

Najaarsconcert Fanfare Aurora

Fanfare Aurora geeft vele optredens in een jaar: een rondwandeling op straat, een serenade tijdens een feestje in ’t Tunneke of een concert in Cultureel Centrum de Pas. Bent u ook benieuwd naar de muzikale prestaties van het Heesche blaasorkest maar heeft u geen zin een hele avond vast in een theaterstoel te zitten? Kom dan op zondagochtend 4 november om 11:00 uur naar het najaarsconcert van Fanfare Aurora in Het Hooghuis aan de Narcislaan in Heesch. De toegang is gratis!

Onder leiding van dirigent Geert Jacobs heeft het fanfareorkest van Aurora een gevarieerd programma ingestudeerd van pop tot klassiek en van jazz tot wereldmuziek. Een mooie gelegenheid om een heerlijke herfstachtige zondag mee te beginnen. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een drankje.

U bent van harte welkom op zondag 4 november om 11:00 uur in Het Hooghuis aan de Schoonstraat 34 in Heesch (ingang aan de Narcislaan). De toegang is gratis!

Rabobank Clubkas Campagne: Stem op Aurora!

Ben jij lid van de Rabobank Oss Bernheze en draag jij Fanfare Aurora een warm hart toe? Stem dan op ons tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!” Aurora wil meer doen om de jeugd enthousiast te krijgen voor blaasmuziek en ze te binden aan de vereniging door o.a. aanschaf van een speltafel voor na afloop van de repetities. Wilt u blijven genieten van onze muziek? Stem dan op Aurora. Stemmen kan t/m maandag 24 september. Bedankt!

www.clubkascampagne.nl/ossbernheze

Aurora’s Got Talent!

Afgelopen seizoen hebben wederom meerdere van onze leden hun muziekdiploma behaald. Dit jaar zijn dat:

B-diploma:
– Judith Vermeulen – Hoorn
– Kim van Geffen – Bugel
– Jara Bekkers – Bugel
– Storm van Kaathoven – Trombone

C-diploma:
– Emma van Breda – Saxofoon
– Daan van den Akker – Bugel

D-diploma:
– Stephan van Driel – Melodisch slagwerk
– Emiel van Uden – Hoorn

Namens leden en bestuur allemaal van hartelijk gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Aurora Ontmoet… Pater Moeskroen

In de serie ‘Aurora Ontmoet…’ staat elk jaar een geleding van Aurora klaar om in een avondvullend programma een bijzondere ontmoeting aan te gaan. Dit jaar is de beurt aan de malletband van Aurora om hun kunsten ten gehore te brengen. Ze gaan na het succes van drie jaar geleden (een ontmoeting met Cesar Zuiderwijk), een nieuwe theatershow ten gehore te brengen. Een lust voor het oor én oog. Op zaterdag 27 oktober van dit jaar ‘ontmoet’ de malletband Pater Moeskroen in Cultureel Centrum de Pas in Heesch.

Al 30 jaar is Pater Moeskroen een begrip in menig kroeg, feesttent en festival. Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud. Daarnaast gaat Pater Moeskroen ook jaarlijks de theaters in. Op het theaterpodium komen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. Kortom; het belooft een bijzondere ontmoeting te worden. Een avond vol muzikale afwisseling. Probeer dan nog maar eens stil op je stoel te blijven zitten!

Kaarten zijn vanaf nu te bestellen via de website van de Pas: www.de-pas.nl/agenda/muziek/item/885-aurora-ontmoet-pater-moeskroen

Aurora muziekfestijn op het plein

De vakantieperiode breekt weer aan. Heerlijk genieten van zon, zee, strand op de camping, in een vakantiehuisje of gewoon lekker in de achtertuin. Om in de vakantiestemming te komen, nodigt Fanfare Aurora uit Heesch u van harte uit om met alle muzikanten muzikaal het seizoen af te sluiten en tegelijkertijd de vakantie in te luiden. Op zaterdagmiddag 30 juni om 15:00 uur verzorgen zij een openluchtconcert op het dorpsplein naast de fontein “Labrys” aan ’t Dorp in Heesch: een Muziekfestijn op het plein.

Dit jaar is de beurt aan het jeugdorkest, de jeugdmalletband, opleidingsorkest Aurora Con Brio en het fanfareorkest. In een kort maar gevarieerd programma van een kleine anderhalf uur zullen zij het publiek vermaken met hun vrolijke klanken, speciaal ingestudeerd voor dit eindeseizoensconcert. Om het concert dit jaar een extra zomers tintje te geven, wordt het gehouden in de openlucht en wel op het dorpsplein naast de fontein “Labrys” aan ’t Dorp in Heesch. In samenwerking met Stichting Centrummanagement Heesch zorgt Aurora ervoor dat het dorpsplein wordt omgetoverd tot een heus “muziekfestijn op het plein”.

Na afloop van het concert is er ruim gelegenheid om samen met u en de muzikanten van Aurora onder het genot van een drankje even gezellig napraten en de vakantie in te luiden. We hopen u dan ook te ontmoeten op zaterdagmiddag 30 juni op het dorpsplein bij de fontein. Het concert start om 15:00 uur en de entree is gratis!

Uitwisselingsconcert Aurora Heesch en Excelsior Gemert

Fanfare Aurora uit Heesch verzorgt in samenwerking met Harmonie Excelsior uit Gemert op zaterdagavond 2 juni een bijzonder uitwisselingsconcert in de Harmoniezaal “d’n Dörpel” aan de Vondellaan 53 in Gemert. Beide orkesten zullen een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen. Hét ideale recept voor een heerlijke zaterdagavond. De toegang is gratis!

 Fanfare Aurora ontplooit graag nieuwe muzikale initiatieven, onder meer middels uitwisselingen met collega-verenigingen. Dit keer heeft de Heesche fanfare het A-orkest van Harmonie Excelsior uit Gemert weten te strikken voor een muzikale uitdaging. Het harmonieorkest geeft diverse concerten per jaar en gaat regelmatig op concours waarbij het repertoire afhankelijk van het soort concert kan variëren van populaire liedjes tot klassieke bewerkingen, van filmmuziek tot moderne originele werken voor harmonieorkest.

Het uitwisselingsconcert van Fanfare Aurora en Harmonie Excelsior is op zaterdagavond 2 juni om 20:15 uur in harmoniezaal “d’n Dörpel” aan de Vondellaan 53 in Gemert. De entree is gratis!